Bertandang @ SMK Abaka

SEK MEN KEB ABAKA,
Peti Surat 61754, 91027 Tawau, Sabah.
Tel: 089-768871, Fax: 089-773952WELCOME
Selamat Datang Ke
Blog SMK Abaka


SMKA @ YoutubeLinks

Berita sepanjang April

Pihak blogger ingin memohon maaf di atas update yang sangat slow pada tahun ini. Semuanya disebabkan kesibukan yang berpanjangan & tidak dapat dielakkan. Berikut merupakan di antara aktiviti-aktiviti yang berlaku sepanjang bulan April & awal Mei...

** Hari Anugerah Pelajar Cemerlang telah dilangsungkan pada 29 April 2012 yang lalu, serta dirasmikann oleh YBhg Dato Ghapur Hj Salleh, ADUN Kalabakan. Tahniah kepada semua pemenang anugerah pada hari tersebut.

** SMK Abaka juga telah menjadi tuan rumah bagi ceramah matapelajaran Sains Pertanian serta Rekacipta, kedua-duanya berlangsung dalam bulan April.

** Selain itu, taklimat bagi guru-guru PBS (peringkat daerah Tawau) bagi matapelajaran Bahasa Inggeris serta Matematik & Sains yang turut diadakan di Bilik Mesyuarat SMK Abaka baru-baru ini.

** Di antara pertandingan-pertandingan (yang disertai oleh pelajar SMK Abaka) yang berlangsung sepanjang bulan ini ialah pertandingan PPDa (yang sekali lagi diadakan di SMK Kuhara), pertandingan Public Speaking (turut sama diadakan di SMK Kuhara) serta pertandingan koir peringkat daerah (diadakan di Dewan SRJK Yuk Chin). Tahniah diucapkan buat team koir sekolah kerana berjaya mendapat tempat kedua di dalam pertandingan tersebut.

Berikut merupakan persembahan team koir sekolah semasa pertandingan tersebut...

posted by Ur Pretty Spy @ 8:22 PM,

0 Comments:

Post a Comment

<< Home

Previous Posts


Previous Posts
Special Featurescoming soon

pelawat dr kuhara
bekas bdk 5 bestari
lwtn ke kolej komuniti

Special Blogs